A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elképesztő: eladta egy nő méhét két kórházi dolgozó

Eladták egy nő méhét, hogy azt boszorkánysághoz használják fel.
Eladta egy nő méhét két kórházi alkalmazott Malawiban, a vásárló pedig az emberi szervet boszorkányság céljára akarta továbbértékesíteni – jelentette a dpa német hírügynökség kedden.

A nő méhét 68 dollárért (19 ezer forintért) adták el egy üzletembernek. Blantyre város rendőrsége mindhárom férfit letartóztatta, a szervkereskedelmet büntető, úgynevezett anatómia törvény megsértése miatt emelnek vádat ellenük – írja a HVG az MTI információja alapján.

A rendőrség szóvivője közölte: egyelőre nem világos, hogy a szervet eladó két férfi hogyan jutott hozzá a nő méhéhez, mivel egyikük sem egészségügyi dolgozó.

Malawiban nem megy ritkaság számba az, hogy testrészekkel és szervekkel kereskednek, ugyanis sokan varázserőt tulajdonítanak azoknak, különösen az albínók testrészeinek. 

A világ egyik legszegényebb államának számító Malawi vidéki térségeiben széles körben elterjedt a boszorkánysággal kapcsolatos megannyi babona és az azokhoz köthető számos hiedelem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések