Hirdessen itt

Donald Trump gratulált a brazil elnöknek beiktatási beszédéhez

Donald Trump amerikai elnök gratulált Jair Bolsonaro brazil államfőnek a keddi beiktatási ünnepségén elmondott beszédéhez.
"Gratulálok Jair Bolsonaro elnöknek, aki nagyszerű beiktatási beszédet mondott. Az Egyesült Államok önökkel van" - írta Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök.

Bolsonaro szintén Twitter-bejegyzésben köszönte meg az amerikai elnöknek "a bátorító szavakat". "Együttes erővel, Isten segedelmével, felvirágzást és haladást teremtünk népeinknek" - hangoztatta.

A 63 éves nyugalmazott katonatisztet, aki 1990-től 27 éven át a Kereszténydemokrata Párt (PCD) kongresszusi képviselője volt, kedden iktatták be elnöki hivatalába a brazil fővárosban.

Beiktatási beszédében a politikus azt ígérte, hogy "helyreállítja a rendet" országában, harcolni fog a bűnözés, a korrupció és a baloldali ideológia ellen. Később beszédet mondott hívei előtt is, és a többi között leszögezte: "Ma van az a nap, amikor a nép elkezdhet megszabadulni a szocializmustól és a politikai korrektségtől." Egyúttal teljes elkötelezettségét ígérte "álmaink Brazíliájának felépítéséhez".

Provokatív kijelentései és állásfoglalásai okán Bolsonarót az amerikai sajtóban gyakran "a trópusok Trumpjaként" emlegetik.

Jair Bolsonaro a Szociálliberális Párt jelöltjeként nyerte meg az elnökválasztást, és a katonai diktatúra (1964-1985) bukása óta ő az első jobboldali elnök Brazíliában.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések