A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Akár már július elején beköltözhetnek a fiatalok a berettyóújfalui fecskelakásokba

Épülnek és július elejére költözhetőek lesznek a berettyóújfalui „fecskelakások” - írja a haon.hu
Sajtótájékoztatón mutatta be Muraközi István polgármester az épülő fecskelakásokat. 100 millió forintból épül 11 lakás a városban és további 100 millió forintra pályázhatnak a hiányszakmákban tanulók és dolgozók. A költözésre kész, összkomfortos, bútorozott lakások a hiányszakmákban dolgozó, a városban letelepedni szándékozó fiataloknak készülnek.

A fecskelakásoknak szánt ingatlanok felújításai Berettyóújfalu három helyszínén zajlanak. Az Orbán Balázs téren hat, a Honvéd utcán négy, a Kossuth utcán pedig egy ingatlan külső és belső rekonstruálásait végzik, nyílászárókat, víz és elektromos hálózatot is cserélnek. A lakások méretei is változóak. A legkisebb 43 a legnagyobb 90 négyzetméteres. Az ingatlanok és az igénybe vehető ösztöndíjak feltételeiről a képviselő-testület februárban dönt majd.

Itt alapíthatnak családot

Az ide érkező fiatalok két évre használhatják ingyen az ingatlant, csupán a rezsi költségeit kell állniuk, bérleti díjat azonban nem kell fizetniük. A város is profitál az előnyökből, hiszen a hiányszakmákban dolgozók várhatóan Berettyóújfaluban telepednek majd le és alapítanak családot. Az ösztönzés, melyre 100 millió forint keretet biztosítanak, a hiányszakmát tanulóknak 6 hónapig 30 ezer forint támogatást jelenthet, a már dolgozók egy éven keresztül havonta 45 ezer forintra pályázhatnak. A lakásokba már idén július elsején beköltözhetnek az első „fecskék”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések