Hirdessen itt

Kaotikus, közép-ázsiai viszonyok alakultak ki a szerdai Országgyűlésben

A Századvég vezető elemzője szerint a magyarok csak egy szűk és szélsőséges kisebbsége "lelkendezik" a szerdán kialakult kaotikus, közép-ázsiai parlamenti viszonyokat idéző történéseken.
Lánczi Tamás az M1 aktuális csatornán pénteken hozzátette: a magyarok nagy része pedig azt várja el az ellenzéki képviselőktől, hogy vegyék tudomásul, a parlamenti politizálásnak vannak szabályai.

A rendszerváltás utáni 30 év parlamenti hagyományába bele tartozott, hogy az utcai demonstráció eszköztárát mellőzték, az ellenzéki képviselők ezt a hallgatólagos egyezményt felmondva nagyon veszélyes precedenst teremtettek - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a parlamenti politizálásnak világos szabályai vannak, amelyekhez a megválasztott képviselőknek tartaniuk kell magukat, hiszen ha a szerdán látott viselkedési minták honosodnak meg a parlamentben, az lefogja rombolni az Országgyűlés tekintélyét.

Ennek megelőzésére valamiféle visszatartó erőt biztosíthat Kövér László házelnök által kilátásba helyezett házszabály-szigorítás - értékelte Lánczi Tamás.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések