Hirdessen itt

Salvini: ne Párizs vagy Brüsszel mondja meg, mit tegyen Olaszország

Új politikai programot vázolt Olaszország és Európa számára több mint egyórás beszédében Matteo Salvini, a Liga vezetője az olasz kormánypárt Rómában tartott tömegdemonstrációján szombaton, miközben Torinóban mintegy hetvenezren tüntetnek a másik olasz kormánypárt, az Öt Csillag mozgalom (M5S) környezeti politikája ellen.
Matteo Salvini kijelentette: miközben a francia elnök, Emmanuel Macron szegénységet teremtett és ezért erőszakkal találja szemben magát, a Liga vezette Olaszország ismét nagy nemzet kíván lenni. 

"Nem vagyunk másodrendűek senkihez sem képest, ne Párizs vagy Brüsszel mondja meg, mit tegyenek az olaszok" - jelentette ki a Róma egyik legnagyobb terét megtöltő, 80 ezresre becsült tömeg előtt. Hozzátette: Európa a migrációról is azt állította, hogy megállíthatatlan "korszakváltó jelenségről van szó, de elég volt egy kis bátorság, és sikerült elérni, hogy a migránsok ne kössenek ki az olasz partokon".

Torinó központjában a No Tav mozgalom vonult fel szombaton a Lyon-Torinó közötti nagysebességű vasútvonal megépítése ellen tüntetve. A mozgalmat eredetileg az M5S szavazóbázisa alkotta, amely most a kormányra jutott párt elleni jelszavakat skandál.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések