A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rektor: világszínvonalú a vegyészmérnökképzés a Pannon Egyetemen

A nemzetközi akkreditációnak és a vállalati kapcsolatoknak is köszönhető, hogy a Pannon Egyetem (PE) egy nemzetközi listán bekerült azon 150 intézmény közé, ahol a legszínvonalasabb a vegyészmérnökképzés - közölte az egyetem rektora az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Gelencsér András azt mondta: ma már egyre fontosabbak az olyan rangsorok, mint a Sanghaj-lista, ugyanis a diákok az egész világon figyelemmel kísérik ezeket, és ezek alapján választanak intézményt.

Az elismerés annál is inkább hízelgő, mert a rangsor felállításakor fontos szempontot jelentenek a tudományos eredmények és publikációk - tette hozzá.

Közlése szerint Kelet-Közép-Európában egyedül a PE vegyészmérnökképzése rendelkezik a Brit Vegyészmérnöki Kamara nemzetközi akkreditációjával.

Kitért arra, 29 vállalattal összességében több milliárd forintnyi közös projektjük zajlik, ez segíti a hallgatók munkaerőpiaci beilleszkedését is.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések