A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Premier League: ismét botlott a City, már hat pont a Liverpool előnye - videó

Paul Pogba és a Manchester United is teljesen felszabadult José Mourinho távozása után, gálázott a Tottenham és a Liverpool, Leicesterben kapott ki a Manchester City.
Nem sok jóval kecsegtetett Rafa Benítezék számára a liverpooli túra, a Newcastle ugyanis legutóbbi 22 látogatása alkalmával győzelem nélkül maradt az Anfield Roadon.

Karácsony ide vagy oda, Jürgen Klopp együttese ezúttal is legszebbik arcát mutatta, így pedig nem is okozhatott gondot a Szarkák legyőzése. A Vörösök korán megszerezték a vezetést, Dejan Lovren egy lecsorgó labdát talált el pokolian, Martin Dubravka kapusnak esélye sem volt a hárításra.


A második félidőből mindössze 70 másodperc telt el, amikor Mohamed Szalah tizenegyest harcolt ki, majd értékesítette is azt.


A hajrában Xherdan Shaqiri folytatta ott, ahol a Manchester United ellen abbahagyta, bár nehéz dolga éppen nem volt, közvetlen közelről csak az üres kapuba kellett passzolnia.


Az i-re a pontot Fabinho fejes gólja tette fel, a Liverpool 2002 novembere óta először vezeti a bajnokságot legalább hat ponttal.


A Vörösök hat pontos előnyéhez kellett a Leicester City is, amely a Manchester City-t látta vendégül, ám Pep Guardiola együttese viszonylag korán megszerezte a vezetést Bernardo Silva révén.


Nem zuhantak meg a manchesteri vezetéstől a Rókák, néhány perccel később Marc Albrighton remek fejesével egyenlítettek a hazaiak.


A slusszpoént Ricardo Pereira szolgáltatta, aki a 82. percben hatalmas góllal szerezte meg a győzelmet a Leicesternek. Pep Guardiola együttese legutóbbi négy mérkőzéséből a harmadikat veszítette el és már 7 pont a hátránya a listavezető Liverpool mögött.


Nemcsak a Liverpool húzott el a Manchester City elől, a Tottenham is átlépte őket a tabellán, a Sarkantyúsok ráadásul valóságos gólfesztivált rendeztek a Bournemouth ellen, Son duplázni tudott, de Kane, Eriksen és Lucas Moura is betalált, Mauricio Pochettino együttese 5-0-ra ütötte ki a Bournemouth-t.

Teljesen felszabadult José Mourinho távozásával a Manchester United, amely ezúttal a Huddersfieldet győzte le könnyedén. A találkozón Paul Pogba duplázni tudott, amióta Ole Gunnar Solskjaer átvette a portugál trénertől az irányítást, a francia már két gólnál és két gólpassznál jár, a szezon első tizenkét mérkőzésén ugyanennyi pontot (egy gól és három gólpassz) jegyezhetett fel Mourinho irányítása alatt.


Premier League, 19. forduló

Burnley-Everton 1-5 (Gibson 37. ill. Mina 2., Digne 13., 71., Sigurdsson 22. - tizenegyesből, Richarlison 90+3.)
Crystal Palace-Cardiff 0-0
Leicester City-Manchester City 2-1 (Albrighton 19., Ricardo Preira 81. ill. Bernardo Silva 14.)
Liverpool-Newcastle 4-0 (Lovren 11., Salah 47. - tizenegyesből, Shaqiri 79., Fabinho 85.)
Manchester United 3-1 (Matic 28., Pogba 64., 78. ill. Jörgensen 88.)
Tottenham-Bournemouth 5-0 (Eriksen 16., Son Heung-min 23., 70., Lucas Moura 35., Kane 61.)

Korábban
Fulham-Wolverhampton 1-1 (Sessegnon 74. ill. Saiss 85.)

Később
18.15 Brighton-Arsenal
20.30 Watford-Chelsea

Csütörtök
20.45 Southampton-West Ham

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések