A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Párbeszéd: szállítsák le alacsonyabbra a légszennyezettség tájékoztatási és riasztási fokozatainak határértékeit!

A Párbeszéd kezdeményezi, hogy szállítsák le alacsonyabbra a légszennyezettség tájékoztatási és riasztási fokozatainak határértékeit.

A párt fővárosi képviselője egy pénteki, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy októberben a szálló por mértéke 14 alkalommal haladta meg az egészségügyi határértéket Budapesten, de a hónapban egyetlen egyszer sem rendeltek el még tájékoztatási fokozatú riasztást sem. Ez azért történhetett meg, mert olyan magas szintre állították be ezeket a riasztási fokozatokat - hangsúlyozta.

V. Naszályi Márta egyúttal azt javasolta, hogy az illetékes szervezetek azonnal tájékoztassák a főváros lakosságát, amikor a légszennyezettség eléri az egészségügyi határértéket.

A sajtótájékoztatón részt vett a Párbeszéd szóvivője is, aki azt mondta, hogy a 21. század egyik legfontosabb témája a klímaváltozás ügye. Amennyiben 2030-ig nem sikerül az 1980-as évek szintjére visszaszorítani a globális széndioxid-kibocsátás mértékét, akkor olyan terhelés érheti az ökoszisztémát, ami az emberi civilizáció fennmaradását is kétségessé teszi - hangsúlyozta Barabás Richárd.

A politikus, aki bírálta a magyar kormány környezetvédelmi politikáját, úgy fogalmazott: a klímaváltozást nem lehet kerítéssel megállítani, a felmelegedést nem lehet propagandaplakátokkal visszaszorítani.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések