Mi Hazánk: vonják vissza a "rabszolgatörvényt"!

A munka törvénykönyvének a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló, a Mi Hazánk Mozgalom által "rabszolgatörvénynek" nevezett módosítás visszavonására szólított fel szerdai sajtótájékoztatóján Torozckai László, a párt elnöke.
Hangsúlyozta, a magyar embereknek tisztességes munkaidőben megkeresett tisztességes fizetésre van szükségük, a munkaerő-hiányt pedig nem azzal kell megoldani, hogy rabszolgaként agyon dolgoztatják őket.

Kiemelte, a túldolgoztatottság miatt a nem működő egészségügyet terhelnék tovább beteg és rokkanttá vált emberekkel, valamint tovább gyorsítanák a kivándorlást.

Toroczkai László szerint a multinacionális cégek mondták tollba a törvénymódosítást a Fidesznek, de bírálta a többi ellenzéki pártot is, mert parlamenti kivonulásukkal bohózatba fordították tiltakozásukat.

Hangsúlyozta, övék az egyetlen parlamenti képviselettel rendelkező párt, amely soha nem "feküdt le" a multinacionális cégeknek.

Kifogásolta azt is, hogy egyetlen parlamenti párt sem válaszolt a napokban tett kezdeményezésükre, hogy vigyék az Alkotmánybíróság elé a törvénymódosítás ügyét.

Toroczkai László mögött a sajtótájékoztatón pártja megbilincselt kezű aktivistái álltak, a pártelnök kezében pedig egy 19. századi rozsdás béklyót tartott miközben nyilatkozott.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések