A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mégsem lfüggesztik fel az olasz focibajnokságot

Tragédia és szurkolói rendbontások árnyékolták be a karácsony második napján megrendezett Internazionale–Napoli olasz élvonalbeli labdarúgó-mérkőzést (1-0).
A találkozó előtt egy 35 éves Inter-szimpatizáns életét vesztette, miután – sajtóhírek szerint – szándékosan elgázolta egy Napoli-szurkolókat szállító kisbusz.

A mérkőzés előtt és közben is keményen összecsaptak a két csapat szurkolói, négy vendégdrukkert megkéseltek a hazai huligánok.

Az olasz fociszövetség felvetette, hogy felfüggeszti a küzdelmeket, délután azonban kiderült, minden folytatódik.

– Reméljük, mindenki megérti, hogy egy ember felelős a szövetség döntéseiért, mégpedig én – mondta Gabriele Gravina, a szervezet elnöke. – Nem engedjük, hogy bárki befolyásolni akarjon minket.

Szavai azt sugallják, hogy próbálták rábírni a felfüggesztésre... A futballisták közül a vendégek védője, a szenegáli Kalidou Koulibaly került középpontba, bőrszíne miatt huhogtak neki a meccsen.

„Sajnálom a vereséget és azt, hogy cserben hagytam a társaimat. A bőröm színére viszont büszke vagyokr” – írta később Twitter-oldalán a találkozón kiállított védő.

Időközben érkezett a hír, hogy mégsem kerül felfüggesztésre az olasz bajnokság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések