A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lipcsében ad koncertet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Beethoven IX. szimfóniáját szólaltatja meg az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Dubóczky Gergely vezényletével pénteken és vasárnap a lipcsei Gewandhausban az Armel Opera Festival felkérésére.
A koncerteken a szimfonikusok mellett közreműködik az Alba Regia Vegyeskar és a Primavera Kórus, valamint Sarah Kuffner szoprán, Anna Werle mezzoszoprán, Daniel Pataky tenor és Sebastian Pilgrim basszus. A koncert látványvilága Tobias Melle fotográfus munkája - közölte az Armel az MTI-vel.  

Az Armel Opera Festival elsősorban operaritkaságokat és kortárs műveket mutat be. Az elmúlt 11 évben a világ minden részéről több mint 55 operát állított színpadra Budapesten és Bécsben. Különlegessége, hogy az évente öt új produkciót bemutató fesztivál nemzetközi előadói versennyel párosul, a művészi teljesítményeket nemzetközi zsűri értékeli. 

Az Armel Opera Festival a magyar szimfonikus zenekarok és szólisták számára rangos külföldi helyszíneken koncerteket is szervez. Az elmúlt években többek között Franciországban, Svájcban, Németországban és az Egyesült Királyságban lépett föl a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar és a Pannon Filharmonikusok. Az idei évet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar lipcsei turnéja zárja a Winter Tour 2018 elnevezésű programsorozatban.

A székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar több mint egy évszázados múltra tekint vissza, új korszaka 2015. január 1-jén kezdődött, amikor önálló intézményként lehetősége nyílt intenzívebben tevékenykedni a magyar kulturális élet sokszínűségéért. Az együttes repertoárja a barokktól napjaink zenéjéig terjed, kiemelt figyelmet szentelve az oratórikus műfajoknak. A zenekar művészi munkáját jelenleg Dubóczky Gergely karmester irányítja.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések