Hirdessen itt

Interneten rendelhető étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Interneten rendelhető étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - tudatta a szervezet pénteken.
A potencianövekedést elősegítő étrend-kiegészítőket gyógyszerhatóanyag jelenléte miatt kellett azonnali hatállyal kivonni.

A hivatal arra kéri az érintetteket, hogy a Natur Herb Medical Kft. által forgalmazott Herkules és Maraton extra elnevezésű terméket ne fogyasszák el, azokban laboratóriumi vizsgálatok ugyanis gyógyszerhatóanyagokat, Tadalafilt és Szildenafilt mutattak ki.

A Nébih közleményében rámutat: az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, amelyekben gyógyszerhatóanyagok nem lehetnek, mert azok keringési és idegrendszeri problémát okozhatnak. 

A gyógyszerhatóanyagok felhasználása kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg, az ilyen típusú hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött - tették hozzá.

Az ügyben az eljárás folyamatban van, a forgalmazó élelmiszer-ellenőrzési bírságra is számíthat.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy jelezzék a Nébih zöldszámán (06-80/263-244) vagy az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu e-mail címen, ha ezeknek a készítményeknek a forgalmazását észlelik.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések