Hirdessen itt

Illegális bevándorlás - Az Európai Unió Tanácsa embercsempész-hálózatok elleni küzdelemre irányuló intézkedéseket hagyott jóvá

Az Európai Unió tagállamainak belügyminiszterei brüsszeli ülésükön a embercsempész-hálózatok elleni küzdelemre irányuló rendelkezéseket  hagytak jóvá csütörtökön.
Az uniós tanács tájékoztatása szerint az intézkedéscsomag célja a tagállamok bűnüldözési törekvéseinek összehangolása az embercsempész-hálózatok elleni küzdelem fokozása érdekében, amely gyakran kapcsolódik össze más bűncselekményekkel, például a kábítószer-kereskedelemmel, vagy a pénzmosással is.

A szöveg szerint a tagállamoknak fokozniuk kell az migrációval foglalkozó intézmények közötti együttműködést, valamint az Európai Unió rendőri együttműködést koordináló szervezetével (Europol).

Jobban ki kell használniuk az információcserében rejlő lehetőségeket, valamint fel kell térképezniük az embercsempész-hálózatok által használt online fórumokat, és meg kell akadályozniuk a bűnelkövetők között zajló kommunikációt.

Az intézkedéscsomag szerint fokozni kell az unión kívüli, a migráció kiinduló, vagy tranzitországainak számító államokkal való partnerséget. Ezenkívül az érintett országokkal közös operatív partnerség kialakítására kell törekedni bűnüldözési tevékenységük javítása érdekében - tették hozzá.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések