Hirdessen itt

Hat év börtönre ítélték azt a férfit, aki baseballütővel betörte szeretője férjének koponyáját

Nem jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit kedden, aki baseballütővel nyílt koponyatörést okozott szeretője férjének - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.
Bartalné Mentes Judit az előzményeket felidézve közölte: a vádlott 2017 nyarán szerelmi kapcsolatba került a sértett feleségével, a nő hozzá és a férfi másodrendű vádlottként szereplő édesanyjához költözött. A két férfi között emiatt feszült viszony alakult ki, a vádlott korábbi nézeteltérésük miatt háza felgyújtásával is megfenyegette a sértettet.

Egy napon a férj az ismerőseit vitte kocsival, amikor megpillantotta felesége szeretőjét az út szélén. Megállt, hogy szóvá tegye fenyegető üzeneteit, ez a szóváltás pedig dulakodásig fajult.

Amikor a férj visszaült a kocsiba és elindult, a vádlott anyja téglával betörte az autó szélvédőjét, veszélyeztetve ezzel a bent ülők testi épségét. 

A sértett a kocsiból kiszállva visszaindult az asszonyhoz. A nő fia ekkor egy baseballütővel úgy fejbe ütötte haragosát, hogy az az árokba esett, és felkelni már nem tudott, életveszélyes nyílt koponyatörést szenvedett.

A bíróság előtt a vádlottak azt állították, hogy nem ők okozták a sérülést, hanem egy akkor éppen náluk tartózkodó ismerősük. Az asszony arra is rávette kiskorú gyermekét, hogy hazudjon a bíróságnak, vallja azt, hogy ő hajította a kocsi után a téglát.

Az anyjához hasonlóan büntetett előéletű férfira életveszélyt okozó testi sértés, kétrendbeli hamis vád, valamint zaklatás miatt hat év börtönbüntetést szabott ki a bíróság. Anyját közlekedés biztonsága elleni bűntett, hamis vád, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt másfél év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések