A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fitch Ratings: továbbra is jelentős kockázat az amerikai-kínai kereskedelmi viszály eszkalációja

A Fitch Ratings szerint a további amerikai vámemelések elhalasztásáról született megállapodás ellenére változatlanul jelentős az amerikai-kínai kereskedelmi viszály eszkalációjának kockázata.
A globális hitelminősítő szerdán Londonban bejelentette, hogy megerősítette Kína hosszú lejáratú szuverén devizakötelezettségeinek elsőrendű "A plusz" osztályzatát stabil kilátással.

Ehhez fűzött elemzésében a Fitch kiemelte, hogy az idei évre általa várt 6,8 százalék után 2019-ben és 2020-ban is 6,1 százalékos növekedéssel számol a kínai gazdaságban.

A kínai gazdaságra nehezedő külső nyomás valószínűleg enyhül egy időre, miután a minapi G20-csúcstalálkozón a két fél megállapodott a kínai exportra kivetett amerikai vámok további emelésének halasztásáról. Mivel azonban a két fél tárgyalási pozícióiban jelentősek a különbségek, a Fitch szerint még mindig komoly az esély arra, hogy jövőre eszkalálódnak a kereskedelmi feszültségek.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések