A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erősíti a befektetések növekedését a Néprajzi Múzeum új épületének nemzetközi díja is

Az ingatlanfejlesztések újabb rekordéve lehet 2019. a nemzetközi befektetői érdeklődés erősödésével, amelyhez egyebek mellett a Néprajzi Múzeum új épületének londoni, nemzetközi díja is hozzájárul -  vélte Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke keddi közleményében.
A Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló új Néprajzi Múzeum épülete hétfőn nyerte el a Világ legjobb középülete és Európa legjobb középülete díját is az International Property Awards (IPA) versenyén Londonban.

A magyar építész és ingatlanfejlesztői szakma tehetségének, kreativitásának, innovatív hozzáállásának elismerése már az a tény is, hogy a Liget Budapest Projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum egyáltalán bekerült a világ legjobbjait díjazó ingatlanszakmai versenyébe - fejtette ki. Hangsúlyozta: nem csupán a nemzetközi érdeklődés nő a magyarországi befektetési lehetőségek iránt, hanem az ingatlanbefektetési tranzakciók száma és volumene is, amelynek köszönhetően elmúlt három évben rekordösszegre nőtt az ingatlanbefektetések értéke: idén várhatóan eléri az 1,7 milliárd eurót a tavalyi 1,8 milliárdos rekord után. Megjegyezte azt is, mindez növeli a versenyt a piacon, és ennek köszönhetően tisztul az ágazat, nő a magyar szereplők hatékonysága, versenyképessége. "A magyar ingatlanpiac legtermékenyebb három évét zárjuk idén, ilyen hosszú ideig, ilyen magas volumen még nem volt tapasztalható a befektetési piacon" - tette hozzá.

Takács Ernő kiemelte: a nemzetközi ingatlanszakmai díj tükrözi a magyar szakemberek felkészültségét a modern, innovatív, környezetbarát szemléletmódú tervezésre, és jelzi azt is, hogy bárhol megállják a helyüket a világban. A megvalósítási szakaszba lépett Liget Budapest Projekt Európa legnagyobb kulturális fejlesztése, amelynek komplexitását mutatják a Londonban átvett díjak, és az is, hogy tavaly Cannes-ban egyedüli európai nagyprojektként a világ négy legjobbja között végzett a MIPIM Awards-on a legnagyobb és legátfogóbb fejlesztéseket bemutató kategóriában. 

Az International Property Awards a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanos megmérettetése, negyedszázada díjazzák minden évben 45 kategóriában a kiemelkedő fejlesztéseket. A győztesekről egy nyolcvan iparági szakértőből álló zsűri dönt: a pályázatokat a projektek tervei, minősége, innovativitása, eredetisége, fenntarthatóság iránti elkötelezettsége alapján pontozzák, majd ez alapján rangsorolnak. A Liget Budapest Projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum a Best Public Service Architecture kategóriában lett Európa és a világ legjobbja - áll a közleményben

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések