Hirdessen itt

Eredményes a megelőzésen alapuló korrupció elleni fellépés

Eredményes a központi intézmények együttműködése a korrupció elleni küzdelemben, Magyarországon ma már nemzetközi összehasonlításban is "tudatosnak tekinthető a megelőzésen alapuló korrupció elleni fellépés" - mondta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke hétfőn az Országházban.
Domokos László erről azon a rendezvényen beszélt, amelyet az állami szervek korrupció elleni küzdelemben való együttműködéséről 2011-ben aláírt közös nyilatkozatának 7. évfordulója, valamint a korrupció elleni küzdelem december 9-i világnapja alkalmából tartottak.

Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke azt emelte ki, hogy a jegybank továbbra is fellép a jogi és etikai normákat megsértőkkel szemben, és olyan megelőző eszközöket alkalmaz, amelyek az integritás megerősítését és a korrupció megakadályozását szolgálják. 

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke rámutatott: a hatóság a közbeszerzési hirdetmények jogszerűsége mellett - Európában is egyedülálló módon - a megkötött szerződések teljesítését és azok módosítását is ellenőrzi, ha erre vonatkozóan jogorvoslati kezdeményezés érkezik.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések