A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy kimerült őz feküdt a jégen, kimentették - most a család otthonában lábadozik

Annyira elgyengült, hogy nem tudott lábra állni.
Egy férfi fiával és kutyájával túrázni indult az ős Sárvíz tanösvényen december 21-én. Észrevették, hogy egy kimerült őz fekszik a jégen. Látták, hogy az állat nem tud egyedül kijutni a jégről. A férfi hazament egy kötélért. próbált lasszót dobni az állatra, de nem járt sikerrel. Ezért egy ismerőse segítségét kérte, kettejüknek végül sikerült kimenteniük az állatot, ám az őz nem tudott lábra állni, így azóta a család otthonában ápolja. A nem mindennapi történetről a Tolnatáj Televízió számolt be.

Szenteste az állat már lábra tudott állni - közölte a tolnai tévétársasággal a megmentő, Bónyai Gusztáv. Azt mondja, addig lesz náluk az állat, míg meg nem erősödik, utána visszaengedik a szabadba.

A hozzászólók többsége gratulált a megmentőknek: "Emberségből jeles!" - írták a legtöbben, de többen is akadtak, akik felidéztek egy hasonló történetet, aminek azonban kegyetlen vége lett: ott is kimentették az őzet a jégről, azonban a parton megölték és feldarabolták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések