A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban.
A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma négyezerrel, 231 ezerre mérséklődött a december 1-jén zárult héten.

Elemzők nagyobb csökkenésre, 225 ezres számra számítottak az egy héttel korábbi 235 ezres adat után.

Már a 194. egymást követő héten áll 300 ezer alatt ez a szám. A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robosztus erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag viszont 4250-nel, 228 ezerre emelkedett. A mozgóátlag segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 74 ezerrel, 1 millió 631 ezerre csökkent a november 24-én zárult héten. Már a 84. egymást követő héten állt kétmillió alatt ez a szám, tükrözve a munkaerőpiac feszességét.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 250-nel, 1 millió 667 ezerre kúszott fel. Ez a szám a 81. hete volt kétmillió alatt.

Az amerikai munkaerőpiac a teljes foglalkoztatottság körüli szinten mozog. Októberben, csakúgy mint szeptemberben, 3,7 százalékon, 49 éve a legalacsonyabb szinten állt a munkanélküliségi ráta, a két előző hónapban, júliusban és augusztusban pedig 3,8 százalék volt.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések