A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brazil elnök: Franciaország egyes részei élhetetlenek a migránsok miatt

Jair Bolsonaro megválasztott brazil elnök arról beszélt, hogy Franciaország egyes részei már élhetetlenné váltak a bevándorlás és a migránsok miatt. Bolsonaro január elsején lép hivatalba, októberben választották Brazília elnökévé. Franciaországról és a bevándorlásról szóló kijelentése egy élő Facebook-videóban hangzott el még kedden – írta a Daily Mail.
Mindenki tudja, hogy mi történik Franciaországban. Franciaország egyes részei egyszerűen élhetetlenné váltak”
– mondta Bolsonaro. Hozzátette: emiatt a tömeges bevándorlás a felelős. Annak ellenére, hogy Franciaország mindent megtesz az ügy érdekében, a migránsok mégsem képesek integrálódni.

Bolsonaro az okokat is fejtegette. A brazil elnök szerint az erős kulturális gyökerek miatt nem adják fel a kultúrájukat az újonnan érkezők, sőt, a szerzett jogaikat és privilégiumaikat arra használják fel, hogy megvédjék azt.
Franciaország szenved emiatt. A nép, a hadsereg, az intézmények egy része elkezdett panaszkodni emiatt. Mi nem akarjuk, hogy ez történjen Brazíliában”
– mondta.

Bolsonaro nem fejtette ki pontosan, de valószínűleg a muszlim hátterű migránsokra gondolt, akik főként Észak-Afrikából érkeztek az országba.

Habár Franciaországban jelenleg a sárgamellényesek tüntetései tartoznak a legforróbb közéleti események közé, az évtizedek óta tartó migráció komoly terrorhelyzetet teremtett az országban, amelynek szintén számottevő hatása van a franciák mindennapi életére.

Az elmúlt években a nagy terrortámadások nyomán – Charlie Hebdo, Bataclan, Nizza – átalakult a franciák élete. Párizsban például képtelenség úgy bemenni egy nagyobb közösségi térbe, akár egy plázába, üzletbe is, hogy az embert ne vizsgálnák át fémdetektorral a biztonsági őrök. Rengeteg helyen pedig fémdetektoros kapuk vannak felállítva. A híresebb párizsi templomokba, például a Notre-Dame-ba is, csak ilyen kapun keresztül lehet bejutni.

Az országban még mindig szükségállapot van. Ez különleges jogköröket biztosít a rendőröknek, azonban rengeteg túlórára is kényszeríti őket. A nagyobb településeken sok helyen gépfegyveres katonák járőröznek az utcákon.

Migrációs csomag

Habár Brazília idén aláírta az ENSZ migrációs csomagját, Bolsonaro elmondta, hogy az ő vezetése alatt az ország kilép ebből a megállapodásból.
Sajnos Brazília aláírta a csomagot. Nem a bevándorlók ellen vagyunk, ám szigorú kritériumokat kell felállítani, hogy kik léphetnek be az országba. Ki fogunk lépni és érvénytelenítjük ezt migrációs csomagot”
– mondta a már említett videóban Bolsonaro.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések