A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Béremelést ad Macron, a tüntetőket szétverő, vízágyúzó francia rendőröknek

Folytatják a tüntetést a francia rendőrök. Az egyenruhások nem elégednek meg a kormány fizetésemelési ajánlatával, és újra az utcára vonulnak. A 2016-ban alakult rendőrségi mozgalom néhány napja csatlakozott a sárga mellényesek több mint egy hónapja tartó tüntetéséhez.
„Az első naptól fogva támogattuk a sárga mellényes mozgalmat, mert saját magunkat látjuk bennük. Az alsó társadalmi osztályok lázadnak fel a rendszer ellen, amit már nem éreznek magukénak. Megértjük és támogatjuk a követeléseiket. Mi is alacsony beosztású rendőrök vagyunk, kevés jövedelemmel” – közölte a rendőrök mozgalmának szóvivője.

A szakszervezet és a kormány szerdai megállapodása értelmében a rendőrök 2020-ra havi 150 euróval keresnek majd többet, és a több millió felhalmozódott túlóradíjat is kifizetik nekik. A mozgalom tagjai ugyanakkor, elhatárolódva a szakszervezettől, a fizetésemelésen túl a munkavégzésük körülményeinek javítását követelik.

„Olyan dolgokról van szó, ami segítene a munkavégzésben. Nem a pénz miatt vagyunk rendőrök. Nem azért számoljuk meg a fizetésünket, mert azt reméljük, hogy gazdagok leszünk. 120 eurós fizetésemelést adnának, hogy lecsillapítsanak bennünket.

Azt remélik, hogy az elmúlt napokban megkezdett sztrájknak ezzel véget vethetnek, és éjszakai tüntetések sem lesznek. De mi továbbra is tiltakozni fogunk, nem fogunk leállni, amíg a szakszervezetünk nem harcol ki jobb ajánlatot” – tette hozzá a szóvivő.

A mozgalom a Champs-Élysées sugárúton tervezi a tüntetést, ami a közösségi hálón a „kékfény” elnevezést kapta.

VIA

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések