Hirdessen itt

Az üzemanyagárak csökkenése mérsékelte az inflációt novemberben

Az üzemanyagárak csökkenése mérsékelte az átlagos fogyasztói árakat novemberben - mondta Várhegyi Judit, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán szerdán.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint novemberben a fogyasztói árak átlagosan 0,3 százalékkal csökkentek októberhez képest, és 3,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Októberben 3,8 százalékos volt az infláció. Az üzemanyagokért 4,7 százalékkal kevesebbet kellett fizetni novemberben, mint az előző hónapban. Az élelmiszerek ára egy hónap alatt 0,3 százalékkal, tavaly novemberhez viszonyítva átlagosan 4,5 százalékkal emelkedett. A szeszes italok 2,9, a dohányáruk ára átlagosan 6,2 százalékkal nőtt. 

A főosztályvezető elmondta: a havi infláció csökkenését az okozta, hogy az üzemanyagokért több mint 30 százalékkal kevesebbet kellett fizetni novemberben, mint az előző hónapban.

Az üzemanyagárak mellett, a cukor és a tej ára is mérséklődött novemberben, ezzel szemben a dohánytermékek ára tovább nőt októberhez képest - mutatott rá Várhegyi Judit.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések