A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Európai Bizottság belátta, hogy van még tennivaló a migrációs és a biztonsági kérdésekben

A legtöbb európai úgy véli, hogy az Európai Unió (EU) szerepe kulcsfontosságú az előttünk álló kihívások megoldásában, ideértve az éghajlatváltozást, a gazdasági és társadalmi kérdéseket, a migrációt és a biztonságot - derült ki az Európai Bizottság kedden közzétett jelentéséből.
Az Európai Tanács december 13-14-i ülésére készülve közzétett, az uniós polgárokkal Európa jövőjéről folytatott párbeszédek és konzultációk eredményét összegző jelentés szerint az európaiak csaknem kétharmada optimista az Európai Unió jövőjét illetően, ennek érdekében aktív szerepet akarnak vállalni annak alakításában.

Úgy gondolják, hogy Európa az értékek és a béke kontinense, valamint a szabadság és a demokrácia térsége, ahol tiszteletben tartják az alapvető jogokat.

A polgárok nagy többsége, mintegy 70 százaléka úgy látja, hogy az EU stabilitást képvisel a bizonytalan világban, és közös külpolitikát, illetve közös védelmi politikát szeretnének. Az európaiak továbbá nagyobb fokú harmonizációt várnak el az olyan területeken, mint a környezetvédelem és az élelmiszer-biztonság. Továbbá dinamikus gazdaságot szeretnének, valamint reformokat annak érdekében, hogy az unió hatékonyabbá és átláthatóbbá váljon.

Az Európai Bizottság 2018 májusában online konzultációt indított, amelynek keretében több mint 76 ezer polgár fejezte ki véleményét Európa jövőjét illetően. A konzultáció időközi eredményeiről szóló, kedden közzétett jelentésből kiderül, hogy Franciaország és Németország után Magyarországról érkezett a harmadik legtöbb hozzászólás. Eddig mintegy nyolcezren töltötték ki Magyarországon a konzultációs kérdőívet, amely továbbra is elérhető az Európai Bizottság honlapján - közölték.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések