Az Afrikáért Alapítvány Magyarország közleménye

Az értheti meg igazán a "Segíteni kiváltság" mottót, aki járt már Kongóban és megtapasztalta az európai kényelem és az afrikai nyomornegyedek közötti különbséget - osztották meg a tanulságot az Afrika Napokon, a novemberben humanitárius turistaként Kongóban járt csapat tagjai.
Ma minden hetedik ember a világon nyomornegyedben él és közel 1,6 milliárd ember lakhatása nem biztosított. A Teremtsünk Biztos Lakhatást (Build Solid Ground) projekt fő célja az európaiak aktív elköteleződésének előmozdítása a globális lakhatási, földtulajdonhoz való jogokkal és a fenntartható városokkal kapcsolatos problémák megoldására. "Ennek a globális problémának megoldásában szeretne szerepet vállalni az Afrikáért Alapítvány is. Célunk, hogy munkánk eredményeképp legalább 10 millió ember számára javuljanak a lakhatási körülmények" - emelte ki előadása során Hamvas Bálint az Afrikáért Alapítvány ügyvezetője.

A fenti cél elérésének egyik fontos pillére a helyi infrastruktúra fejlesztése, így az alapítvány a már üzemelő két iskolája és árvaháza mellett egy klinika építésébe fogott bele. Ehhez minél szélesebb körű együttműködésre van szükség, hiszen 75 millió Ft-ot kell minél hamarabb összegyűjteniük. A 15 éves alapítvány hasznos munkáját mutatja, hogy egyik árvájuk idén szerezte meg orvosi diplomáját. Dr. Tshava Guellord jelenleg hazai kórházakban mélyíti tudását, hogy ha megépül a kórház, akkor a szegények orvosaként térhessen vissza Kongóba és segítse az ott élők életét. 

0 Megjegyzések

Hirdetés