A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tanú szerint a jobbikos Staudt a milliárdokat elcsaló bűnbanda belső köréhez tartozott

Fontos tanúvallomást tett hétfőn a Jobbik volt országgyűlési képviselője, Staudt Gábor és a PestiSrácok.hu között zajló sajtóperben az a férfi, aki Lengyelországban és Magyarországon is feljelentést tett egy nemesfém-kereskedelemben utazó, milliárdokat zsebre vágó, áfacsaló bűnbanda ellen, amelynek a feljelentő szerint Staudt és volt tanácsadója, azaz a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egykori alezredese, F. László is tagja volt.
A per másnapján, kedden Staudt Gábor a Facebook-oldalán jelentette be, hogy lemond képviselői mandátumáról. A jobbikos politikus azért perelt, mert szerinte nem létezik olyan feljelentés, amiben elkövetőként jelölték meg, illetve nincs az ügyben elrendelt nyomozás sem.

Nos, Staudt olyannyira mellélőtt, hogy azóta kiderült, a lengyel mellett már a magyar ügyészség is eljárást indított, a tanú pedig a bíróságon elmondta, a politikus a feljelentésben megnevezett „üzleti csoport” belső köréhez tartozott.

A sajtóper során kiderült:
a férfi Varsóban történt kihallgatásán a maffiaellenes nyomozókat felügyelő ügyész konkrétan rá is kérdezett a „magánéleti okok” miatt a politikai pályától visszavonuló képviselő szerepére.
Staudt Gábor portálunknak elismerte, a kampányát is segítette korábban a fent említett, a tanú szerint a bűnbandát irányító, egyébként előtte a Jobbik szakértőjeként is dolgozó egykori főrendőr, ám azt tagadta, hogy bűncselekményekben vett volna részt. Szerinte, ha F. László valamibe belekeveredett, akkor neki kell ezért helytállnia.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések