Hirdessen itt

A migránsok szétosztásán alapuló álláspontot akarnak elfogadtatni

A bevándorláspárti tagállamok nagy rohamot indítanak a tavasszal esedékes európai parlamenti választások előtt, és megpróbálnak elfogadtatni egy olyan álláspontot, amely az Európában tartózkodó migránsok szétosztásán alapul, nem pedig a migráció megállításán - közölte Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára kedden Brüsszelben, az Általános Ügyek Tanácsát követően tartott sajtótájékoztatóján.
Az államtitkár magyar újságíróknak úgy nyilatkozott, több nyugat-európai ország nem tudja elfogadni, hogy az új dublini rendszernek nem lesz része a migránsok tagországok közötti elosztásának kötelező kvóták szerinti rendszere.

Azt mondta, Brüsszel és az ENSZ azonos állásponton van: legalizálni szeretnék a migrációt a globális migrációs csomag elfogadásával. 

Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy az unió képviselői, a világszervezet jövő heti ülésén ne beszéljenek az egész unió nevében, ugyanis a tagálmok negyede, hét tagállam jelentette be eddig, hogy nem kíván a csomag részesévé válni - húzta alá az államtitkár.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések