A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

UFC: Daniel Cormier megvédte címét

Nem hozott meglepetést a UFC230 gála mivel a főmérkőzésen a nehézsúlyú világbajnok Daniel Cormier könnyedén győzött Derrick Lewis ellen. 
Derrick Lewis azok után lett világbajnoki kihívó a nehézsúlyban, hogy legyőzte Alexandr Volkovot a UFC 229 során. A 33 éves amerikainál azért így is jóval nagyobb favoritnak tartották a világbajnok Daniel Cormier-t a New York-i gála előtt. 

Cormier az első perctől kezdve dominálta a mérkőzést és nemcsak földharcban, de állóharcban is jobb volt kihívójánál. Az egykori birkózó négyszer vitte le Lewist és a negyedik alkalommal mögé is került. Cormier elkezdte fojtogatni ellenfelét aki feladta a mérkőzést. 

A 39 éves Daniel Cormier történelmet írt címvédésével, mivel ő az első aki úgy lett világbajnok két súlycsoportban is (félnehézsúly illetve nehézsúly), hogy mindkét övét meg is tudta védeni. 

Ez volt az egykori vb-bronzérmes birkózó 24. mérkőzése a UFC-ben és 22. győzelme (egyszer kikapott, egyszer nem hirdettek eredményt.) 

A UFC következő számozott gálájára december 8-án kerül sor Torontóban. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések