A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trump: Aki a határőreinkre támad lőfegyverekkel fog szembekerülni

Donald Trump bejelentette, hogy az amerikai határt izraeli stílusban fogják megvédeni az erőszakos migránsoktól.
Aki kövekkel vagy más eszközökkel támadja meg az amerikai határt, ahogy Maxikóban, az lőfegyverekkel fogja szembetalálni magát – mondta Trump.

Remélem erre nem kerül sor – tette hozzá.

Donald Trump csütörtökön kijelentett: a migránskaraván tagjai nem menedékkérők és nem léphetnek be az Egyesült Államokba.A legjobb, ha visszafordulnak, mert – ahogyan fogalmazott – “csak vesztegetik az idejüket”.

Trump válságnak nevezte az Egyesült Államok déli határain kialakuló helyzetet és megismételte, hogy kormányzata Mexikó területén sátortáborokat állít fel, ahol a migránsok várakozhatnak ügyük elbírálásáig. Hangsúlyozta, hogy a bevándorlásról és állampolgárságról szóló törvény menedékkérőkre vonatkozó záradéka értelmében mindenkinek, aki menedékkérelmet nyújt be az Egyesült Államokban, igazolnia kell, hogy hazájában üldöztetést szenved, vagy üldöztetéstől kell tartania.”A menedéknyújtás nem a szegénységben élők megsegítését szolgáló program” – emelte ki.     Trump “nem legitim” menedékkérőknek nevezte a migránskaravánban menetelőket, mert elsöprő többségük úgy döntött, hogy nem fogadja el a Mexikó által felajánlott menedékstátuszt. Utalt arra is, hogy a karavánokat érzékelhetően profi módon szervezték meg és valószínűleg tetemes összeggel támogatják őket. Arra azonban nem tért ki, hogy szerinte kik állhatnak a háttérben.   

Figyelmeztette azokat, akik köveket hajigáltak a mexikói rendőrökre, hogy amennyiben ezt teszik az amerikai határőrökkel és katonákkal is, cselekedeteik nem maradnak válasz nélkül. A köveket “tűzfegyvereknek” minősítik, és ennek megfelelő választ adnak – fogalmazott.     Hangsúlyozta: ha most ezeket a karavánokat beengedik az országba, akkor még nagyobb és még több karaván vág neki az amerikai határoknak. “Nem engedjük meg, hogy visszaéljenek nagylelkűségünkkel azok, akik megszegnék a törvényt, jogellenesen törnének be országunkba. Ezt nem fogjuk megengedni” – mondta az elnök. Hozzátette: ha ezt megengednék, akkor különösen tisztességtelenül járnának el azokkal a törvényt tisztelő bevándorlókkal szemben, akik úgy élnek az Egyesült Államokban, hogy a törvényeket betartva kivárták a sorukat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések