A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban

Nagy indexemelkedéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon a pénteki veszteséges zárás után.
A DJIA-30 index 0,44 százalék, az S&P-500 index 0,96 százalék, a Nasdaq Composite index 1,21 százalék emelkedéssel indult neki a hétfői kereskedésnek.

A pozitív kezdés elsősorban a technológiai ágazatnak volt köszönhető, a Facebook, Amazon, Apple, Netflix és Alphabet részvények mindegyike egy százalékot meghaladó erősödést ért el a nyitás előtt is a tőzsdén kívüli kereskedelemben az elmúlt héten elszenvedett veszteségeik korrekciójaként.

Hasonlóképpen felfelé korrigált az olajár is a pénteki nagy esést követően. A Brent hat százalékkal, a WTI 7,7 százalékkal esett pénteken. 

Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI 1,69 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 51,27 dolláron, a Brent ára 1,80 százalékkal ment fel 60,10 dollárra.

Az eurót 0,19 százalékkal jegyezték erősebben 1,1357 dolláron, az arany ára 0,15 százalékkal emelkedett unciánként 1230,90 dollárra.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések