A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Téli sportok: történelmi orosz siker síugrásban, Hirscher és Schifrin nyert Leviben

Wislában orosz és lengyel győzelemmel kezdődött az idei síugrószezon, a finnországi Levben  az esélyesek nyerték a műlesiklást. Cikkünkben összefoglaljuk a hétvégi világkupák eseményeit. 

Síugrás, Wisla (Lengyelország)

csapatverseny:
A csapatversennyel vette kezdetét az idei szezon és a közönség legnagyobb megelégedésére az olimpiai bronzérmes hazai csapat diadalmaskodni tudott. A hazaiak szinte végig vezettek, viszont egy hiba miatt Kamil Stochnak az utolsó sorozatban vissza kellett venni a vezetést. A győztes lengyel csapatot Piotr Zyla, Jakub Wolny, Dawid Kubacki és Kamil Stoch alkotta. A verseny krónikájához tartozik, hogy az olimpiai aranyérmes norvégokat kizárták Robert Johansson miatt. 

1. Lengyelország (Piotr Zyla, Jakub Wolny, Dawid Kubacki, Kamil Stoch) 1026.6 pont
2. Németország 1015.5
3. Ausztria 972.0

nagysánc: 
Jevgenyij Klimov történelmet írt, mivel a nyárig GP-t megnyerő orosz a selejtező után a döntőben is mindenkinél jobb teljesítményt nyújtva első oroszként diadalmaskodott a sportág világkupaversenyén. Klimov mögött a hatodik helyről előrelépő Stephan Leyhe és a nap legnagyobb ugrását bemutató japán  Kobajasi Rjoju végzett. Az olimpiai bajnok Kamil Stoch a selejtezőben csak a 48.-ként jutott tovább, végül negyedikként zárt. 

1. Jevgenyij Klimov 263.4 pont (127.5 méter,131.5)
2. Stephan Leyhe  256.7 (124.5, 130.5)
3. Kobajasi Rjoju  255.6 (137.5, 127)

Alpesi sí, Levy (Finnország)

női műlesiklás:
Mikaela Shiffrin az első csúszásnál mindenkinél gyorsabb volt, így másodjára az is belefért neki, hogy Bernadette Schild jobb pályát teljesítse nála. Schiffrin végül nem hibázott a második futamban sem és így végül magabiztosan győzött Petra Vlhová és Schild előtt. 

1. Mikaela Shiffrin  1:32.61
2. Petra Vlhová  +0.58 mp
3. Bernadette Schild +0.79

az összetett világkupa állása:
1. Mikaela Shiffrin  160 pont
2. Tessa Worley  100
3. Wendy Holdener  81

férfi műlesiklás
Marcel Hirscher és Henrik Kristoffersson évek óta kiemelkednek a műlesiklómezőnyből és a két síző idény első versenyén is külön klasszist képviselt. Az osztrák végül minimálisnak nevezhető hét illetve kilencszázados különbséggel tartotta maga mögött riválisát. A dobogó alsó fokára Andre Myhrer állhatott fel. 

1. Marcel Hirscher  1:51.04 perc
2. Henrik Kristoffersen  +0.09
3. Andre Myhrer  1.41

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések