A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pénteken kezdődik a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál

Pénteken kezdődik a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyen német, argentin, spanyol, kubai és kínai művészek adnak koncerteket vasárnapig a Zeneakadémián.
Az idei fesztivál középpontjában a páros játék, a hangszeres duók állnak majd. A fesztivál első napján, pénteken a Solti teremben Anja Lechner (cselló) és Pablo Márquez (gitár) ad koncertet Schubert műveiből. Szombaton a Duo Virtuoso lép színpadra, a műsorban Boccherini, Scarlatti, Debussy, Paganini, Granados és Rodrigo művei mellet Rossini A szevillai borbély című operája nyitányának átirata is elhangzik. A fesztivál zárásaként vasárnap a Meng Szu és Ja-meng Vang alkotta Beijing Guitar Duo mutatkozik be a Zeneakadémia Nagytermében - közölték a szervezők az MTI-vel.

A nemzetközi gitárfesztivál szervezője és művészeti vezetője Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára. Kezdeményezésére rendezték meg 2014 novemberében első alkalommal a Budapesti Nemzetközi Gitárversenyt, amelyet háromévente rendeznek meg, de a fesztivál minden évben kínál koncerteket.

Az eseménysorozatra évről évre a világ minden tájáról érkeznek fellépők, az idei programban német, argentin, spanyol, kubai és kínai művészek adnak koncerteket. Az esti hangversenyek mellett a napközben nyilvános mesterkurzusokon is lehetőség lesz találkozni a fellépőkkel.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések