A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Összecsapások Belguiumban. Felkelt a belga nép!

A belga kormánynak a gépjárműveket érintő adópolitikája miatt szerveződött, sárgamellényes tüntetők csaptak össze csütörtökön rendőrökkel, akik húsz embert előállítottak – jelentette a La Libre Belgique című belga napilap.
A napilap beszámolója szerint a hétvégén kezdődött belgiumi tüntetések résztvevői autókkal és egyéb akadályokkal torlaszolták el az ország déli részén futó autópályák és közutak több pontját. Néhány útszakasz ezek közül továbbra is teljesen járhatatlan, máshol váltakozva engedik a forgalmat.

Az üzemanyagot szállító kamionok forgalmát jelentősen korlátozzák. Jan Jambon belga belügyminiszter az egyik közösségi oldalra feltöltött üzenetében arról tájékoztatott, hogy csütörtök hajnalban a dél-belgiumi Vallónia Hainaut nevű tartományában emelt úttorlaszok egyikénél tartózkodó tüntetők egy csoportjához rendőröket vezényeltek, akik több mint húsz embert előállítottak és gépjárműveket foglaltak le.




A lap úgy tudja, hogy a mintegy 400 fős csoport a blokád előtt várakozó kamionokat fosztogatta, majd billiárdgolyókkal és kövekkel, valamint Molotov-koktélokkal dobálta meg az autókkal és helikopterrel kiérkező, mintegy 120 rendőrt, akik vízágyút is bevetettek. A tüntetők közé rendbontók és közönséges bűnözők vegyültek – tették hozzá rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Mint elmondták, a vallóniai Hainaut tartományban keddihez hasonlóan újra válságtanácsot hívtak össze a helyi és a szövetségi rendőrség, a tűzoltók, a polgári védelem, az orvosi ügyeletet ellátó szolgálatok és a katonaság bevonásával. A tanácskozás célja a közlekedés, valamint az üzemanyag-, különös tekintettel a fűtőolaj-ellátás biztosítása – közölték.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések