A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NHL: megizzadt Kanadában a keleti éllovas

Csak a hosszabbításban kerekedett felül a Tampa Bay az Ottawán, zsinórban harmadik győzelmét aratta a Rangers, védő triplázott a Ducksban.
Kétszer is alaposan ráijesztett a keleti konferencia listavezetőjére az Ottawa Senators. A kanadaiak az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert a Tampa Bay ellen, a végül 41 védésig jutó Craig Anderson pedig szenzációsan állta a sarat a floridai rohamokkal szemben. Miután rendezte a sorokat a Lightning, előbb Cedric Paquette szépített, majd Mathieu Joseph pályafutása első NHL-es találatával kiegyenlített. Erre még mindig volt válasza a Senatorsnak, Cody Ceci vette be a vendégek kapuját, ám amikor már mindenki elkönyvelte a meglepetés ottawai győzelmet, Brayden Point hosszabbításra mentette a találkozót. Itt már nem sok babér termett a Senatorsnak, Yann Gourde-nak tizennégy másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy eldöntse a győzelem sorsát.

Meglehetősen kétarcú csapat benyomását kelti a Buffalo eddig, azok után, hogy a Sabres egy híján tíz góllal tömte ki az Ottawát, egy nappal későbbre már nem maradt puskapora. Ez persze nem teljesen igaz, hiszen a New York Rangers kapuját is össztűz alá vették, csakhogy Henrik Lundqvist ihletett formában védett, 39 buffalói lövésnek állta az útját, így még az is belefért a svéd klasszisnak, hogy a Sabres egyetlen találatánál nagyot bakizzon. A mérkőzés másik hőse Jimmy Vesey volt, aki duplázni tudott, a Rangers pedig zsinórban harmadik győzelmét zsebelte be és a pocsék szezonrajt után látszik némi fény az alagút végén.

Kifejezetten pocsékul alakul a Columbus nyugati parti túrája, egy nappal azután, hogy kikaptak a nyugati utolsó Los Angeles Kingstől, most a végtelenített sérült-listával rendelkező Anaheim is elkapta őket. A Ducks győzelmét ezen az estén egy védő szállította, Cam Fowler a rendes játékidőben két góllal szomorította a Blue Jackest szurkolóit, hogy aztán a hosszabbításban feltegye a koronát teljesítményére és meglője a mesterhármast. Fowler a Ducks történetének harmadik védőjátékosa, akinek sikerül egy mérkőzésen három gólt szereznie, ráadásul a liga történetének mindössze hetedik olyan bekkje, akinek úgy sikerül mesterhármasig jutnia egy alapszakasz meccsen, hogy a hosszabbításban is betalál. Emellett a teljesítmény mellett némi túlzással szinte el is törpül Pierre-Luc Dubois Columbusban szerzett duplája.

NHL alapszakasz

Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 3-4 - hosszabbítás után
New York Rangers-Buffalo Sabres 3-1
Anaheim Ducks-Columbus Blue Jackets 3-2 - hosszabbítás után

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések