Hirdessen itt

Német Kriminológus. Ilyen borzalom elképzelhetetlen volt a migránsok beözönlése előtt

Ch­ris­tian Pfeiffer német kri­mi­no­ló­gus sze­rint pár éve még is­me­ret­len volt Né­met­or­szág­ban a cso­por­to­san el­kö­ve­tett nemi erő­szak fo­galma.
Egy hét leforgása alatt két olyan brutális bűncselekmény is történt Németországban, amely egyöntetűen uralja a közbeszédet. Az egyik esetben hat afgán migránst gyanúsítanak azzal, hogy több napon keresztül, több helyszínen is nemi erőszakot követtek el egy 15 éves diáklánnyal szemben Münchenben.

A másik bűneset pedig Freiburgban történt, ott hét szír és egy német útlevéllel rendelkező fiatal ül előzetesben, a hatóságok szerint ugyanis mindnyájan megerőszakoltak egy diszkó előtt egy 18 éves lányt. A migráns elkövetőkön kívül az is közös a két ügyben, hogy csupán több héttel a bűncselekmények elkövetése után kerültek nyilvánosságra.

Szó sincs arról, hogy politikai nyomásra akarnák ezeket az esetek eltusolni, csupán az állhat a késlekedés hátterében, hogy ezekben az esetekben elnyúlik a nyomozás időtartama.

A bevándorlók vallomásának megértéséhez, kikérdezéséhez általában tolmácsra van szükség, ami rendesen megnövelheti a szükséges hírzárlatot. A hatóságok ugyanis a nyomozás érdekeire való tekintettel sokszor csak az eset teljes feltérképezése után adnak ki közleményt. Biztonságpolitikai szakértők ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy a migrációs válság, vagyis 2015 előtt a német rendőrök nagyon-nagyon ritkán találkoztak csoportosan elkövetett nemi erőszak esetével.

A menekülthullám hozta magával ezt a fajta elkövetési módot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések