A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megkérdezték London muszlim polgármesterét, mi a vélemény az elszabadult erőszakról. A válasza egészen elképesztő

Megkérdezték Sadiq Khant, London pakisztáni származású polgármesterét, mit gondol arról, hogy rekordszámú bűncselekményt követtek el az általa vezetett városban. Khan finoman szólva sem nyugtatta meg a főváros lakóit.
A napokban ismét lecsapott  Londonra az erőszak, mely rekordokat döntöget, hiszen soha nem történt annyi brutális gyilkosság és leszámolás, mint az idei évben. A BBC rádiós műsora meg is kérdezte London vezetőjét, a pakisztáni származású Sadiq Khant, mit gondol erről.

Khan először arról beszélt, hogy hosszú idő kell majd ahhoz, hogy teljesen megfékezzék az erőszakot a városban. A polgármester leszögezte, akár tíz évig is eltarthat az, mire helyreáll a rend szigetország fővárosában. Mint ismert, a hétvégén London Bromley nevű negyedében öltek meg egy 22 éves fiatalembert, ezzel az idei évben ő lett a 116. halálos áldozat Londonban.

Az eset miatt egyre nagyobb nyomást próbálnak gyakorolni a városvezetőre, aki hajthatatlan és nem mond le pozíciójáról, holott az ő kezei alatt szabadult el az erőszak a nagyvárosban.

Nagyon sok idő kell majd, mire helyreáll a rend. Akár tíz évbe is beletelhet” – mondta Khan, aki szerint korábban a skóciai Glasgow számított a bűn városának, ott is ennyi idő kellett ahhoz, hogy visszaszerezzék a hatóságok a város feletti hatalmat.

A gyerekek a brit iskolákban már úgy gondolják, hogy teljesen rendben van az, ha kést visznek magukkal a terembe, ami pedig külön aggasztó, hogy azzal sincs semmi problémájuk, hogy idővel valamely migránsokból álló utcai bandához szegődjenek. Ezek az alvilági csoportok rendszerint a kábítószer-kereskedelemből, a prostitúcióból és a fizetett erőszakos bűncselekményekből tartják fenn magukat.

A bűnözőket le kell tartóztatni és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az iskolákat, az utcákat megtisztítsuk a késektől és a lőfegyverektől. A gyerekeknek lehetőségeket kell biztosítanunk, hogy elfoglalják magukat, és jövőképet kell nyújtanunk a számukra, hogy ne a bandákat válasszák” – mondta Khan, akit rendszeresen kritizálnak amiatt, hogy bár az interjúkban ilyen szép, magvas gondolatokat ont magából, valójában brutálisan megkurtította a főváros rendőrségének a költségvetését, ami miatt sokkal nehezebb helyzetbe kerültek a rendfenntartó erők, ezzel is magyarázható a jelenlegi tragikus közbiztonság.

Az elmúlt két évben csak szelfizgetett és a Brexitről beszélt. Nem törődött Londonnal, nem törődött az emberek biztonságával” – mondta James Cleverly konzervatív parlamenti képviselő az üggyel kapcsolatban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések