A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Más mentette ki a migránsokat a tengerből, mint ők szerettek volna. Lett is nagy meglepetés

A civilszervezeteket megelőzve a líbiai parti őrség mentett ki 315 migránst a Földközi-tengerből, és fordított vissza Líbiába szerdán – közölte a parti őrség szóvivője.
A parti őrség két különböző akcióban összesen 315 embert mentett ki a tengerből, akik felfújható gumicsónakokon készültek Európába illegálisan átkelni.

A különböző szubszaharai, illetve arab országokból származó migránsokat – 275 férfit, 32 nőt és 8 gyereket – líbiai befogadóközpontokba szállították.

Líbia nyugati tengerpartja az Európába igyekvő migránsok fő kiindulópontja. Tavaly óta azonban jelentősen csökkent az átkelések száma, és visszaesett a csempészhálózatok aktivitása a hivatalba lépett új, bevándorlásellenes olasz kormány nyomására.

Az Európai Unió is támogatást nyújt a líbiai parti őrségnek, amely az idei évben több mint 7000 migránst vitt vissza Líbiába.

Líbia Moammer Kadhafi elnök 2011-es megbuktatását követően káoszba süllyedt. Megfelelő határvédelem híján az ország déli határain át gyakorlatilag ellenőrizetlenül érkeznek Líbiába az Európába jutni vágyó illegális bevándorlók. A nemzetközileg elismert, de csak korlátozott befolyású líbiai egységkormány régóta szorgalmazza, hogy az ország déli szomszédjai segítsenek a határ őrizetében. E célból Líbia idén júniusban megállapodást írt alá Szudánnal, Csáddal és Nigerrel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések