Lebukott Brüsszel! Hazudnak a migránsoknak osztogatott bankkártyákról

Brüsszel szerint a Görögországban maradást segíti elő a migránsoknak osztogatott bankkártya, de sok migránsnál találtak ilyet a Balkánon, de hogy garantálják, hogy nem történik az, hogy a migráns kiveszi Görögországban a pénzt az automatából és az éppen Görögországba érkező rokonát fizeti be az embercsempészekhez, hogy juttassák őt Nyugat-Európába.
A Görögországból elinduláshoz tud segítséget nyújtani a migránsoknak az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) által kiadott, nem névre szóló bankkártya, amelyre néhány száz eurós havi juttatás érkezik – mondta a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Janik Szabolcs hozzátette: ez egy Görögországra kalibrált program, elméletileg csak ott lehet használni a kártyákat. Elvileg más országban nem lehet ATM-ből pénzt felvenni vagy szolgáltatást, terméket vásárolni vele, mégis azt látják, hogy Görögországon kívül is „előkerülnek” ezek a kártyák.

Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke kedden sajtótájékoztatón arról beszélt, a napokban derült ki, hogy az Európai Bizottság és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) több tízezer névtelen bankkártyát osztott ki a migránsok között.

0 Megjegyzések

Hirdetés