A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jobboldali Sargentini-jelentésről hablatyolt az MSZP-s Ujhelyi, de szembejött a valóság

Kívülállóként hergeli az európai néppárti politikusokat és a magyar ellenzéket az Európai Parlament Orbán-buktató szörnyszövetségének táskacipelője, az MSZP-s Ujhelyi István. A minap az ellenzéket a forradalmárokhoz hasonlító Ujhelyi ma közleményben reagált a Helsinkiben zajló néppárti kongresszusra, ebben az európai jobboldal saját Sargentini-jelentéséről delirál. A szocialista politikust nem zavarja össze a valóság.
Ujhelyi István MSZP-s politikus gőzmozdonyként csatlakozott rá az ellenzéki fake news vonatra, mai néppárti kongresszusról szóló közleményében azt vizionálja, hogy az EPP Orbán Viktor magyar miniszterelnököt leckézteti. “A Fidesz csapdahelyzetbe manőverezte magát, hiszen az Európai Néppárt ma kezdődő, kétnapos helsinki kongresszusán egy olyan határozati javaslatról kell majd szavazzon, amely kőkeményen kiáll a közös európai értékek mellett, valamint az illiberális populisták korrupciójával és Európa-ellenes retorikájával szemben. Ha úgy tetszik, ez az európai jobboldal saját Sargentini-jelentése” – írta Ujhelyi annak ellenére is, hogy a valóság ezzel szemben az, hogy a határozatban szó sincs féktelen liberalizmusról, sőt, annak éppen az ellenkezőjét fogják elfogadni a néppárt politikusai.

Ujhelyi a maga szokásos stílusában pávatáncozik, bűzös-bűnösözik. “Hogy a Néppárt tagjai és EP-képviselői világosan lássák a Fidesz valódi arcát és ne tévessze meg őket a narancsos kamuszöveg, ezért ma reggel elküldtem a jobboldali frakció tagjainak a magyar Országgyűlésben fideszes többséggel áterőltetett “ellen-Sargentini határozat” angol nyelvű fordítását. Ebből fekete-fehéren kiderül, hogy mit is gondol Orbán Viktor és a Fidesz az európai közösségről, az európai értékekről és az európai jobboldalról. Ideje van az igaz beszédnek a Néppártban is” – zárja a közleményét Ujhelyi István.

Közben Helsinkiben feltehetően kikerül a határozati javaslatból a liberális demokrácia kifejezés, kíváncsian várjuk, ezzel kapcsolatban majd milyen közleményt ad ki az MSZP-s politikus.

Helsinkibe tegnap este Orbán Viktor magyar miniszterelnök is megérkezett, aki Sanghajból repült a finn fővárosba. A kormányfő részt vesz az Európai Néppárt kétnapos kongresszusán. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár közlése szerint a délután kezdődő első plenáris ülés szünetében a magyar miniszterelnök külön megbeszélést folytat horvát kollégájával, Andrej Plenkoviccsal, majd a finn kormányfői rezidencián a házigazda Juha Sipila miniszterelnök is fogadja Orbán Viktort.

Az Európai Néppárt két európai bizottsági elnökjelöltje, Alexander Stubb és Manfred Weber vitájára szerda este kerül sor, a jelölt személyéről csütörtökön szavaznak. Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor korábban többször is egyértelművé tette, hogy a jelenlegi helyzetben a bajor Manfred Weber jelöltségét támogatja. A magyar kormányfő az EPP-kongresszus csütörtöki, második munkanapján szólal fel – közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések