A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatalmas fordulat! Olyan ország léphet ki ENSZ migrációs paktumából, ami eddig a legfőbb támogató volt

A német konzervatívoknak sem tetszik már az ENSZ migrációs agyréme!
Merkel ugyan támogatta a paktumot, de távozásával felerősödtek a bevándorlásellenes hangok a Kereszténydemokrata Unión (CDU) belül. A paktum ellenzői szerint az ENSZ összemossa a tényleges menekülteket a gazdasági bevándorlókkal.

A Deutsche Welle értesülése szerint a CDU-n belül egyre erősebb azok tábora, akik ellenzik az ENSZ migrációs paktumát.

Angela Merkel (természetesen) nyíltan támogatta a megállapodást, amelyet decemberben fogadtatnának el, a párton belül azonban egyre többen kezdtek el amellett kardoskodni, hogy “további vitára” lenne szükség a paktummal kapcsolatban.

Az ellenzők között van például a szövetségi egészségügyi miniszter, Jens Spahn is, aki szerint a migráció miatt távolodtak el az emberek a CDU-tól. Ebben egyébként Spahn hasonló állásponton van a bevándorlásellenes AfD-vel, amely csütörtökön parlamenti vita keretében kívánt volna értekezni a migrációs paktumról.

A német konzervatívoknak az az elsődleges kivetnivalójuk a paktummal, hogy összemossa a menedékkérőket a gazdasági bevándorlókkal. Egy másik, igen súlyos problémája is van a megállapodásnak, mégpedig az, hogy semmi sem zárja ki, hogy emberi jogként ismerje el a migrációt.

Az Egyesült Államok volt az első ország, amely bejelentette, hogy a migrációs paktumból kiszáll. Őt követte Magyarország, majd Ausztrália, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Olaszország is hasonló lépésre szánta el magát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések