A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Folytatódtak az összecsapások: csatatérré változott Párizs

A hét végén is folytatódtak a véres összecsapások Franciaországban a rendőrök és az üzemanyagadó emelése ellen tüntetők között.
Meglovagolva az indulatokat, egy megközelítőleg százfős szélsőjobboldali csoport kordonokat döntögetett, utcaköveket tört fel és vasgolyókkal dobálta meg az egyenruhásokat, akik könnygázzal és vízágyúval válaszoltak.
A demonstrációk útblokádépítéssel kezdődtek egy hete, a „sárga mellényesek” tiltakozásához sok százezren csatlakoztak azóta. A megmozdulásokban már ketten meghaltak, több mint ötszázan megsérültek. A legradikálisabb eszközhöz egy 45 éves férfi folyamodott, aki egy kézigránáttal próbálta elérni, hogy fogadja őt Emmanuel Macron (40) államfő.
A dízel ára Franciaországban egy év alatt 23 százalékkal emelkedett, amiért sokan az elnököt okolják. Macron szerint viszont a drágulás háromnegyede az olajpiaci változások számlájára írható.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések