Hirdessen itt

Demonstráció miatt szünetel a határforgalom a záhonyi határállomáson

Az ukrán oldalon zajló közúti demonstráció miatt szünetel a határforgalom a záhony-csapi magyar-ukrán határátkelőhelyen - közölte honlapján a rendőrség hétfő délelőtt.
A tájékoztatás szerint az ukrán határőrizet nem tudja beléptetni Ukrajnába Csapnál az utasokat, emiatt a magyar oldalon szünetel a kiléptetés.

A rendőrség arra kéri az utazókat, hogy a magyar-ukrán határszakasz átlépésre a beregsurányi, barabási, lónyai vagy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyek valamelyikét válasszák. A rendőrségi honlap Határinfó oldalán (www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo) olvasható információk szerint a záhonyi lezárás miatt - a tiszabecsi átkelőhely kivételével - a többi magyar-ukrán átkelőhelyen egy-két órára növekedett a várakozási idő a Magyarországra belépő forgalomban.

Mint azt az MTI korábban megírta, Kárpátalján vasárnap este kezdődtek a tüntetések, amelyeket az európai regisztrációjú gépkocsik ukrajnai belépésének szigorítása ellen szervezett több száz autótulajdonos. A demonstrálók vasárnap nyolc határátkelőhely forgalmát akadályozták, főként az ukrán-lengyel határon, valamint egynek-egynek az ukrán-szlovák és az ukrán-román határon Kárpátalján. 

Hétfő reggelre a külföldi rendszámmal közlekedő autósok útblokádot hirdettek a közúti határátkelőhelyekhez, így a Csap-Záhony közötti elé is.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések