A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

BÉT - Iránykeresésre vagy kisebb csökkenésre számítanak nyitásban az elemzők

Iránykereséssel vagy enyhe mínuszban indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI által megkérdezett elemzők szerint.
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a hetet kiemelkedő teljesítménnyel kezdték hétfőn a tőzsdék, ez tükröződött az amerikai kereskedés során is. Ugyanakkor kedden reggelre a határidős indexek iránykeresést vetítenek előre, a befektetők várják a hét végi G20 csúcstalálkozót. A szakértő ezért iránykeresésre számít a magyar tőzsdén is.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője szerint enyhe negatív iránnyal indulhat a kereskedés a BÉT-en. Kommentárjában kifejtette: az OTP továbbra is oldalazhat, nagyobb forgalom lenne szükséges, hogy újabb csúcsra menjen. A Mol jó formában van, de 3200 forintnál található egy komolyabb ellenállás, és nem valószínű, hogy kedden ezt sikerül átlépnie. A Magyar Telekom 445 forintnál szintén komolyabb ellenálláshoz ért, ami valószínűleg megállítja a papírt, illetve kezd túlvetté válni a részvény. A Richter továbbra is a mozgóátlagai közé van szorulva; az elemző szerint érdekes lesz, hogy melyik irányba fog kitörni nagyobb forgalommal, ez rövid távon irányadó lehet a részvény további menetére - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 218,51 pontos, 0,55 százalékos emelkedéssel, 39 598,29 ponton zárt hétfőn, a részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt. A Mol 24 forinttal, 0,76 százalékkal 3172 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,62 százalékkal 11 450 forintra nőtt, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 445 forintra emelkedett, forgalma 485,4 millió forint volt. A Richter-papírok 30 forinttal, 0,57 százalékkal 5270 forintra gyengültek, forgalmuk 1 milliárd forintot ért el.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések