A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az év projektmenedzsereit díjazták

Ahhoz, hogy egy cég vagy egy ország tudással, innovációval, minőséggel tudjon versenyezni, jól képzett és kreatív emberekre van szüksége – emelte ki Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az Év projektmenedzsere díjak átadásakor.
Az egyik legnagyobb kihívás, amely előtt ma Magyarország áll, a versenyképesség javítása, és ebben fontos szerepet játszanak a gazdaság minden területét felölelő projektek menedzserei – tette hozzá az államtitkár.

A magyar gazdaság eredményei megteremtették a szükséges alapot ahhoz, hogy egyre több fejlesztés és beruházás valósuljon meg országszerte – hangsúlyozta Rákossy Balázs. Mint fogalmazott: sikerült kitörnünk a válságból, és létrehoztunk egy növekedésre kész gazdaságot, átalakítottuk a gazdasági szabályozás egész rendszerét, szigorú fiskális politikával megteremtettük a növekedés pénzügyi alapjait, és nem utolsó sorban megkaptuk a bizalmat a hazai vállalatoktól és vállalkozásoktól is.

Az elért eredményekről szólva az államtitkár hozzátette: a kormány a maga eszközeivel kiemelten támogatja, hogy a vállalataink innovatív, új, a termelékenységet és a hatékonyságot emelő beruházásokat, fejlesztéseket hajtsanak végre, amelyek így érdemben tudnak majd hozzátenni a gazdasági növekedéshez – mutatott rá az államtitkár. Olyan lépéseket teszünk az adózás, a béremelések, a szakképzés és a beruházások támogatása terén, amelyek hozzájárulnak vállalataink hatékonyságának és piacképességének emeléséhez – mondta el.
A tartósan magas növekedés elérése érdekében a kormány négy fő irányt jelölt meg, ahol szükséges előrelépnünk: csökkenteni kell az állami kiadások arányát, továbbra is fontos feladat a beruházások ösztönzése, erősíteni kell a kiszámítható beruházási környezetet, és mindent meg kell tenni a még meglévő munkaerő-tartalékok kiaknázásáért – fogalmazott Rákossy Balázs, aki szerint a projektmenedzsment és az állam szerepe a kezdetektől összefonódik: mindkettő célja a közös tevékenységek megszervezése.

A projektmenedzsment szakma erejét és gazdasági potenciálját méltatva Rákossy Balázs kiemelte, hogy munkájuk minden gazdasági területen megnyilvánul, az előző években díjazott szakemberek is éppúgy reprezentálják a banki szektort, mint a telekommunikációs vagy az IT-ágazatot. Minderre azért is mutatkozik nagy szükség, mert a projektmenedzserek egy-egy konkrét feladat felelőseként vagy gazdájaként a magyar gazdaság versenyképességét erősítik, szövetségben állnak az adott projekt minden érintett szereplőjével.

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla a fődíjat ezévben Dr. Kertész Máténak ítélte oda, aki a Nemzeti Vagyonkezelő portfóliójába tartozó regionális vízi közmű társaságok pénzügyi számviteli folyamatainak hatékonyságfejlesztése programját vezette sikerre. A különdíjat pedig Szabadkai Zsombor, a Tomlin Kft. projektvezetője nyerte el, aki a Magyar Telekom Székház irodaházának megvalósítását menedzselte.

(Pénzügyminisztérium)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések