Hirdessen itt

A te zsebedben is kinyílik a bicska attól, amit az uniós migrációs biztos Magyarországról mondott

Annak, ellenére, hogy Magyarország szárazföldön, Olaszország pedig a tengeren bizonyította be, hogy a migráció megállítható, az uniós migrációs biztos még mindig a migránsok szétosztását és a kötelező szolidaritást erőlteti. Ha ők annak idején nem tettek volna meg mindent azért, hogy migránsok árasszák el Európát, most nem lennének terhek.
A Bizottság migrációs biztosa Magyarországot hozta fel annak példájaként, hogy bizonyos államok nem hajlandók végrehajtani a négy éve elfogadott közös menekültpolitikát. Pedig – tette hozzá Avramopulosz – a szolidaritás nem lehet szabadon választott, ezt mindenkinek meg kell értenie.

Vagyis meg kell osztani a terheket, illetve a bevándorlás következményeit, ám egyes tagok igen felelőtlennek bizonyulnak ezen a területen. Így most az látszik, hogy az európai tervet a várakozásokkal szemben nem a gazdasági problémák, hanem a migrációból és a biztonságból fakadó gondok fenyegetik leginkább. A populisták kihasználják a helyzetet és már közvetlenül a demokratikus alapokat veszélyeztetik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések