Breaking News

Hirdetés

A Financial Times szerint a náci magyarok Soros arcképét tapossák

A Soros Györggyel kapcsolatos összeesküvés-elméletek világszerte tapasztalható terjedéséről közöl írást a Financial Times. Laura Silber, Soros Nyílt Társadalom Alapítványának szóvivője a brit lapnak azt mondta, jóllehet a Sorossal kapcsolatos összeesküvés-elméletek a nagybefektető hatalmas vagyona miatt a széleken eddig is léteztek, a magyar kormány kampánya új szintekre emelte ezeket.
Közölte, a holokauszt-túlélő Soros arcképe még buszok padlóján is megjelent, hogy az utasok megtaposhassák.

A londoni gazdasági napilap online kiadásában megjelent budapesti és washingtoni keltezésű elemzés szerint Orbán Viktor miniszterelnök három évvel ezelőtt azzal vádolta meg a magyar származású milliárdost, hogy közel-keleti migránsokkal akarja elárasztani Magyarországot.

Az elmúlt hetekben azonban már az Egyesült Államokban is hasonló vádak hangzottak el Soros ellen: az internet összeesküvéselmélet-terjesztői, sőt egyes republikánus politikusok is azzal vádolták, minden bizonyíték nélkül, hogy ő finanszírozza az amerikai határ felé tartó közép-amerikai migránsok karavánját -írta a lap.

Az, hogy milyen gyakran hangzanak el ilyen állítások az Egyesült Államokban, mutatja, mennyire megosztóvá vált az illegális bevándorlás ügye Amerikában. Jelzi azonban azt is, hogy az antiszemitizmus és az összeesküvés-elméletek a szélekről a politika fő sodorvonalába kerültek át az Egyesült Államokban és Európában egyaránt -áll a Financial Times írásában.

Laura Silber, Soros Nyílt Társadalom Alapítványának szóvivője a brit lapnak azt mondta, jóllehet a Sorossal kapcsolatos összeesküvés-elméletek a nagybefektető hatalmas vagyona miatt a széleken eddig is léteztek, a magyar kormány kampánya új szintekre emelte ezeket. Közölte, a holokauszt-túlélő Soros arcképe még buszok padlóján is megjelent, hogy az utasok megtaposhassák. Laura Silber szerint ez a náci korszak propagandájához hasonlítható.

Schöpflin György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselője a Financial Timesnak kijelentette, hogy Soros György zsidó származásának semmi köze a vitákhoz.

A magyar kormány tudomása szerint a Soros György által finanszírozott nem kormányzati szervezetek minden igyekezetükkel azon vannak, hogy Magyarországot a bevándorlók országává tegyék-mondta.

Nincsenek megjegyzések