Hirdessen itt

Volner János átvenné a Jobbik vezetését

Volner János átvenné a Jobbik vezetését. Az ellenzéki párt alelnöke ezt a közmédiának nyilatkozva közölte pénteken, megerősítve, hogy rendkívüli tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte, mert ellenzi, hogy pártja vezetése "fúziót" hozzon létre a Jobbik és az LMP között.
Volner János az M1 aktuális csatornának megerősítette a Figyelő internetes kiadásában megjelent információt, miszerint a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek írt levelében a Jobbik elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a jelenlegi testületnek "senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra".

A Jobbik alelnöke azzal indokolta döntését: meggyőződése szerint a Jobbiknak a nemzeti oldalon van a helye, nem közelíthet a saját magát liberális-balközép pártként meghatározó LMP felé. 

"Láthatóan Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton nagyon eltökéltek ennek a szövetségnek a létrehozásában, én pedig ugyanúgy, ahogy korábban Simicska Lajos fizetési listáján sem szerettem volna rajta lenni, most Ungár Péter és a Schmidt Mária fizetési listáján sem szeretnék rajta lenni" - fogalmazott Volner János.

Szerinte amennyiben ez a "fúzió", amelyet Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton szeretne, létrejön a Jobbik és az LMP között, az garantálja a Fidesznek az újabb (parlamenti) kétharmadot. Hozzátette: a pártelnök és a frakcióvezető "Vona Gábor régi álmát" akarja megvalósítani, hogy a Jobbikot és az LMP-t egy nagy politikai tömörülésben egyesítsék.

Volner János közölte: nem gondolkodik abban, hogy kilép a Jobbikból, ellenkezőleg, a rendkívüli tisztújító kongresszuson átvenné a párt vezetését; demokratikus, tiszta versenyben megméretteti magát a párt elnökségéért. "Természetesen vállalom ezt, hiszen a Jobbikot meg kell menteni, nem szabad a liberálisokkal, baloldaliakkal közösködni, nem őket kell segíteni, hanem a magyar embereket" - jelentette ki.

Megjegyezte: bár Sneider Tamás pártelnök még nem vette napirendre ezt a kérdést, reméli, hogy a következő elnökségi ülésen ez megtörténik. Addig is elkezdi szervezni a rendkívüli tisztújító kongresszust. Kérdésre válaszolva Volner János közölte, hogy részt vesz a képviselőcsoport pénteki rendkívüli ülésén és ott kifejti álláspontját, ugyanakkor azt is jelezte: ha kizárnák a frakcióból, mindenképpen megtartja mandátumát.

Szerinte a frakcióban túlnyomórészt azok az emberek kaptak szerepet az elmúlt időszakban, akiket a vezetés igyekezett lekötelezni, ezért meggyőződése, hogy a képviselőcsoportban többségben vannak azok, akik az LMP-vel való összefogást elképzelhetőnek tartják. Volner János ugyanakkor az LMP-t "oszlófélben lévő hullának" nevezte, és hangsúlyozta: nem gondolja, hogy egy nemzeti pártnak a liberálisokkal bármilyen szinten közösködnie kellene. "Nemzeti érzésű  politikusnak tartom magam, (...) nem kurvának álltam! Én nem tudok változtatni az elveimen és a nemzet ügyeiben nem tudok megalkudni" - ismételte meg a levelében írtakat.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések