A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Úton a szétesés felé! Történelmi hibát követ el Ukrajna

Az ukrán kormány feláldozza az egyébként jó ukrán-magyar viszonyt, csak azért, mert konfliktusa van Oroszországgal – jelentette ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Bayer show-ban. Az Echo TV műsorában Kovács István hozzátette: kifogásolt törvények és intézkedések valójában az orosz kisebbség ellen irányulnak, azokkal azonban a magyar, lengyel vagy bolgár kisebbség helyzete is romlik az országban. A stratégiai igazgató szerint ezzel Ukrajna történelmi hibát követett el.
Ukrajna miután már elidegenítette magát a kelettől, most nyugati szomszédjától is igyekszik minél távolabb kerülni, ezáltal olyan helyzetbe kerül, hogy az ország belátható időn belül fenntarthatatlan lesz
– vélekedett a Bayer showban Kovács István. A szakember felidézte: iparának, a gazdaságának túlnyomó többségét elvesztette, és jelen pillanatban is pénzügyi lélegeztetőgépen van, véleménye szerint addig létezik Ukrajna államként, amíg az Amerikai Egyesült Államok és nyugati világ úgy gondolja, hogy szükség van rá.


A stratégiai igazgató beszélt arról is, hogyha a magyar állampolgárok jogait egy szomszédos ország elkezdi korlátozni, akkor a magyar kormánynak nincsen más választása, minthogy arányos válaszlépéseket adjon.

Ukrajna nem ismerte fel, hogy az országnak érdeke a jó magyar-ukrán viszony, így nem megoldást keresett, hanem elkezdett gyűlöletet szítani a magyarokkal szemben – hangsúlyozta. Hozzátette: bár a magyarokat nem kötelezi egy jogszabály sem arra, hogy bejelentsék, hogy van magyar útlevelük is, mégis elkezdték őket listázni és a konzult is kiutasították. Ez teljesen jogtalan – jelentette ki le az elemző.

Kovács István szerint a kárpátaljai kisebbség elárulása az, hogy vannak olyan pártok, amelyek ezt a kérdést nem tartják nemzeti ügynek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések