Kedvelj és ajánlj minket a facebookon is

Beraking News

Hirdetés

Tőzsde - Veszteséges zárás Európában

Gyenge kezdés után nagy veszteséggel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai tőzsdeindexek.
Az európai kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,80 százalék, a Stoxx 600 index 0,76 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,99 százalék veszteséget mutatott.

Londonban 1,37 százalékkal csökkent a kereskedési idő végére az FTSE-100 index a még nem hivatalos záróadatok szerint. Frankfurtban a DAX index 1,21 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,98 százalékkal zárt alacsonyabban. Madridban 0,78 százalék, Milánóban 1,17 százalék volt az indexcsökkenés.

A legrosszabbul a nyersanyagipari papírok szerepeltek pénteken az amerikai-kínai politikai feszültség éleződése miatt. A nyersanyagipari ágazati index két százalékkal gyengült. Az Antofagasta, Anglo American és Rio Tinto részvények három vagy több százalékkal gyengültek. 

A Danske Bank részvénye hét százalékot veszített, miután a Credit Suisse rontott befektetési besorolásán. A Danske Bank bűnügyi vizsgálat elé néz az Egyesült Államokban észtországi leányvállalata 200 milliárd eurós pénzmosási ügye miatt. A legnagyobb dán bank részvénye az év eleje óta már elveszítette árfolyamának egy harmadát. 

A Brent nyersolaj ára hordónként 84,58 dolláron, változatlanul állt, a WTI ára pedig 0,42 százalékkal 74,64 dollárra emelkedett. Az olajár heti két százalékos emelkedéssel négy éves csúcs közelében tartózkodik az Irán ellen elrendelt amerikai szankciók novemberi életbe lépésének közeledtére. 

Az euró jegyzése 0,08 százalékkal 1,1506 dollárra csökkent, az arany ára 0,37 százalékkal unciánként 1206,00 dollárra emelkedett.

MTI

Nincsenek megjegyzések