A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Török puccskísérlet - Kutató: a vezetők jelentős része Németországban él

A 2016. júliusi törökországi puccskísérlet vezetőinek jelentős része Németországban él - mondta Egeresi Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutató Központjának (SVKK) kutatója az M1 aktuális csatornán szerdán.
Emlékeztetett: Recep Tayyip Erdogan török elnök múlt heti németországi látogatásakor átadott Angela Merkel német kancellárnak egy 140 nevet tartalmazó listát, többek között a gülenista mozgalom terrorizmus vádjával keresett és feltehetőleg Németországban tartózkodó tagjaival.

Hozzátette: Erdogan arra is kérte Merkelt, hogy nyilvánítsa terrorszervezetté a puccskísérlet kiterveléséért felelőssé tett, Amerikában élő muzulmán hitszónok, Fethullah Gülen mozgalmát és adja ki a listán szereplő embereket.

A puccskísérlet miatt több mint százezer embert tartóztattak le Törökországban, legutóbb Kutbettin Gülent, a mozgalom vezetőjének testvérét ítélték tíz és fél év börtönbüntetésre.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések