A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Timmermans saját magának adott egy pofont miközben Orbán Viktort akarta lejáratni

A Bizottság alelnöke Churchillt idézte, amikor arról faggatták, mit szól ahhoz, hogy az európai konzervatívok olyan szélsőjobbos politikusokkal kokettálnak, mint Orbán Viktor vagy az olasz belügyminiszter. Az egykori brit kormányfő ugyanis egyszer kifejtette, hogy az egyetlen amit cserében kaphatsz, ha egy krokodilt táplálsz, az az, hogy téged esz meg utoljára.
Timmermans ezzel a véleményével tulajdonképpen saját magának adott egy jókora pofont mert ez az állítás leginkább szeretett migránsaira igaz, akitől pontosan Orbán Viktor és Salvini akarja megvédeni Európát.

Timmermans, aki már közölte, hogy el akarja nyerni a szociáldemokraták támogatását a testület első számú vezetőjének tisztének megszerzéséhez, a lap szerint leginkább azzal vétette magát észre az elmúlt négy évben, hogy az élvonalban harcolt a jogállami elvekért. Ennek megfelelően kampányának középpontjába az európai értékek védelmét kívánja állítani a nacionalista erőkkel szemben.

Nem lesz könnyű dolga, ha megválasztják, mert elképzelhető, hogy a következő EP-ben akár képviselők egyharmada ellenzi majd az integráció elmélyítését. Timmermans most úgy nyilatkozott, hogy az EU létveszéllyel néz szembe, de ő szeretne szembeszállni a nemtörődöm bankárokkal, a bezárkózó amerikaiakkal, Putyin próbálkozásaival és az agresszív kínaiakkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések